miércoles, 13 de febrero de 2019

ELS Gegants DE LLEIDA I LO MARRACO.

LA SEVA HISTÒRIA

Els gegants de Lleida tenen els seus orígens en els antics Imagos, figures de mida gegantina presents als Autes Sacramentals , que és representaven al claustre de la seu Vella durant l'Edat Mitjana. Tanmateix, les primeres referències escrites que trobem dels Gegants de Lleida dates de finals del s.xvlll i ens parlen de seguicis encapçalats per una parella de gegants, amb motiu de la coronació del rei Carles IV. També tenim referències documentals del 1811 que ens parlen d'una parella de gegants 'mascle i femella a Lleida.
El grup actual dels Gegants de Lleida comença l'any 1840 quan la paeria fa encàrrec a l'escultor Ramon Corcelles, deixeble del prestigiós escultor neoclàssic Joan Adam, i autor del retaule major de la Seu Nova, d'una parella de gegantes noves d'escultura perquè sortissin a rebre la reina Isabel II i la reina regent Maria Cristina amb motiu de la vista que van efectuar a Lleida el 24 de juny de 1840.

FELI

No hay comentarios:

Publicar un comentario

MAMMA MIA Son dos películas que son de una chica joven que se casa y pues le aparecen sus   tres posibles padres desaparecidos   y int...